Catalā / Espaņol / English  ·  TEL. 977 224 314 · EMAIL colsantpau@colsantpau.com
Catalā / Espaņol / English  · 

Notícies

Taller d'insectes a 1r de Primāria

Aprenem amb la URV

31-03-2023

Oferir als i a les nostres alumnes un aprenentatge complementari al que veuen i estudien a l’aula és un aspecte fonamental del nostre projecte educatiu. Per això i en aquest sentit, l’escola, de la mà de la Universitat Rovira i Virgili, realitza diferents tallers i xerrades relacionades amb el Neuroambient en qüestió que els i les alumnes estiguin treballant en aquell moment.

Recentment, els cursos que han realitzat diferents tallers són els dos de Cicle Inicial i 4t de Primària.

A 1r i 2n el van dur a terme investigadores de la URV, i va tractar sobre els insectes com a aliments per a les persones. Als i a les alumnes els va entusiasmar conèixer tot el que ens pot aportar a la nostra dieta:

- Està demostrat que la proteïna dels insectes té la mateixa qualitat que la carn de vaca.

- Les vaques contaminen molt el medi ambient perquè emeten molt CO2.

- Per cuidar les vaques es necessiten camps de pastura amplis i molta aigua per l'herba, amb la despesa que representa, i no així a les granges d’insectes.

- Per aquests motius resulta més sostenible menjar carn d’insectes.

A banda, els i les alumnes van descobrir que hi ha molts productes que tenen farina d’insectes en els seus ingredients i que no es nota en el gust, com per exemple macarrons o cereals de xocolata.

Pel que fa a 4t, el taller també tractava sobre l’alimentació, amb el títol “Aprenem a menjar sa”, i el van realitzar alumnes de 4t del grau de Nutrició Humana i Dietètica de la URV.

Amb els objectius de conèixer els aliments i les raons per alimentar-se adequadament, aprendre la importància d’esmorzar, conèixer els diferents grups d’aliments i els nutrients que podem incloure en un bon esmorzar, aclarir els mites i malentesos en el món de la nutrició, identificar els diferents tipus de begudes, com afecten a l’organisme i conèixer alternatives saludables a les begudes ensucrades, els i les alumnes van poder ampliar els seus coneixements sobre el món de la nutrició i els aliments, per tal de poder portar una dieta sana i equilibrada.


Xarxes socials: